A sikeres üzleti találkozók 5 aranyszabálya: tippek sikeres rendezvényhez

Főoldal > A sikeres üzleti találkozók 5 aranyszabálya

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A sikeres üzleti találkozók 5 aranyszabálya


2023/12/01
ZH

Napirendek, jegyzőkönyvek, háttéranyagok, riportok, kávé, kekszek és abban a reményben, hogy sikerül parkolni, végtelen körök, amiket nem is élvezünk- ilyen lenn egy jó megszervezett, sikeresnek mondható üzleti találkozó? A találkozó lehet az egyetlen alkalom, amikor egy projektben részt vevő különböző emberek találkoznak egymással. Így fontos módja lehet a partnerek kapcsolattartásának és bevonásának. Jó lenne, ha jó lenne! Nézzük hát az 5 aranyszabályt, ami sikeressé teheti bármely üzleti találkozót!

A sikeres üzleti találkozók 5 aranyszabálya

Ügyelj arra, hogy a megfelelő embereket hívd meg

Csak olyan embereket hívj meg, akik részt vesznek a találkozó üzleti tevékenységében, hozzájárulhatnak ahhoz, és döntéseket hozhatnak – vagy akik közvetlen kapcsolatban állnak azokkal, akik megtehetik. Ez különösen fontos az állami szektor szervezeteinél, ahol a döntéshozatali folyamat több rétegből állhat és összetett is lehet. Általában ahhoz, hogy egy értekezlet eredményes legyen, legfeljebb 12 embernek kell lennie a törzscsoportnak. Időről időre azonban érdemes olyan embereket is meghívni, akikről hallani kell, vagy akiknek hallaniuk kell, hogy miről beszél.

 Gondosan tervezd meg a találkozót

Amikor összeállítod a napirendet, ügyelj arra, hogy a világos eredményre összpontosíts (vagy eredményekre, de nem túl sokra – lásd lent az időzítéssel kapcsolatos pontot). Gondold át, miről kell döntenie a találkozónak. Ha valami nem igényel azonnali cselekvést, vagy nem egyértelműen releváns, hagyd egy későbbi időpontra, vagy hagyd ki azt.Mivel az emberek általában élénkebbek és kreatívabbak a találkozó elején, tedd a napirend elejére azokat a témákat, amelyekhez mentális energiára és tiszta fejre van szükség. Azonban az is hasznos lehet, ha a jelentős érdeklődésre számot tartó és aggodalomra okot adó kérdéseket lejjebb helyezzük a napirenden. Ez segíthet az embereknek leküzdeni azt a természetes figyelemelmaradást, amely körülbelül 20 perccel egy megbeszélés előtt történik. Arra is érdemes gondolni, hogy a napirendi pontok milyen hatással lesznek a csoportra. Egyesek összehozzák az embereket, míg mások megosztottságot teremthetnek. Például érdemes a megbeszélést egy olyan tétellel befejezni, amely konszenzust teremt, hogy az emberek pozitív hangon távozzanak. 

 

A tárgyalásokat sokban segítheti, ha teljesen elkülönült teremben vagytok. Ha erre nincs lehetőség az irodában, akkor egy irodai üvegfal is jó választás lehet, amit könnyedén ki és be lehet csukni, ha éppen több vagy elkülönített térre van szükség! 

 

Időzítés

Állíts be időpontot a találkozóra, és tartsd be azt, és ami a legfontosabb, hogy ne hagyd, hogy két óránál tovább tartson. A túl sokáig tartó találkozók kevésbé hatékonyak. Tedd fel a napirendre a kezdési és befejezési időpontot, valamint az egyes napirendi pontok időpontját. Ez segít megőrizni az emberek összpontosítását, és megakadályozza, hogy az értekezlet túlcsorduljon.

 

Az alaphang


Neked vagy az elnöknek már az elején meg kell adnia az ülés alaphangját. Győződj meg arról, hogy céltudatos, koncentrált és energikus a hangulat. Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy az emberek jól érezzék magukat, és képesek legyenek hozzájárulni, ezért tegyél tudatos erőfeszítéseket mindenki bevonására, és hagyjon egy kis időt a könnyedebb megközelítésre.

 

Utókövetés

A megbeszélés végével még nem ért véget a munka. Miután megtartottátok a megbeszélést, haladéktalanul, lehetőleg egy héten belül küldd el mindenkinek a jegyzőkönyvet. Tüntesse fel azokat a tevékenységeket, amelyekben megállapodtak, és azoknak a személyeknek a nevét, akik végrehajtják azokat. A jegyzőkönyvek segítenek azoknak is, akik nem voltak jelen az értekezleten, hogy felzárkózzanak a megbeszélt és megállapodott dolgokhoz. Amennyiben szükség van rá, egyes emberekkel személyesen is kapcsolatba lehet lépni.
 
Sikeres rendezvény Üzleti rendezvényLegfrissebb cikkek


5+1 ok, amiért megéri hotelben tartanod az esküvőd!
Az esküvő szervezése során számos fontos döntést kell meghoznunk, és az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol rendezzük meg az ünnepséget. Egyre népszerűbb lehetőség a hotelben tartott esküvő, és számos előnye van ennek a döntésnek. 
3 csapatépítő játék, ami tökéletes a csapat összerázására
Úgy érzitek itt az ideje, a koronavírus okozta fennforgás után végre helyre rántani a rendet, és egy csapatépítő tréning keretén belül összekovácsolni a csapatot, megteremteni a megfelelő közös munkavégzéshez szükséges harmóniát? Íme 3 nagyon jó feladat ötlet ehhez!
5 rendezvénytípus, amikor a kevesebb több
A legtöbbször, ha azt halljuk „rendezvény”, akkor egy nagyobb szabású, sok résztvevős esemény jut az eszünkbe. Pedig számos olyan alkalom is van, amikor ugyancsak rendezvényről beszélünk, a meghívottak száma azonban nem éri el a húszat sem. Most mutatok öt olyan rendezvényt, amit kis létszámmal érdemes szervezni!
Hírek, szakmai cikkek a sikeres rendezvények világából

Minden, amit a rendezvényekről és a sikeres rendezvényszervezésről tudnod kell, legyen az üzleti vagy privát esemény. Hírek, aktualitások, trendek és újdonságok a professzionális rendezvényekért.

A sikeres rendezvények titka

Mitől lesz igazán felejthetetlen egy üzleti vagy privát esemény, esetleg esküvő? Hogyan kell tökéletesen megszervezni egy céges karácsonyi partyt, egy csapatépítő tréninget vagy osztálytalálkozót?  Mire érdemes figyelned, egyáltalán hogyan állj neki? Segítséget nyújtunk a rendezvényed sikeréhez szakmai cikkeken, kreatív megoldásokon és gyakorlati útmutatókon keresztül.

Rendezvényhelyszínek

Rendezvényhelyszínek széles, színes skálájával várunk, amelyek között garantáltan megtalálod majd az esemény céljának, elképzeléseidnek és a meghívottak elvárásainak tökéletesen megfelelő rendezvényhelyszínt!  Ha nem keresel, hanem rendezvényhelyszínedet népszerűsítenéd, itt megteheted! Segítünk benne, hogy rád találjanak!

Szolgáltatások

Esküvői dekoráció? Catering a céges alkalmadhoz? Berendezés, székek és asztalok egy fogadáshoz? Izgalmas feladatok a csapatépítő tréningedhez? Bármit is keress vagy kínálj, nálunk megtalálhatsz minden szükséges részletet és szolgáltatást. Engedd, hogy megkönnyítsük a dolgod!

A rendezvény népszerűsítése

Hogyan terjedhet futótűzként a rendezvényed híre? Hogyan és mit érdemes kommunikálni az eseményről? Hogyan készíts kreatív tartalmakat, hogyan csigázd fel a résztvevőket? Hogyan varázsold el őket az esemény során? Megtanítunk, hogyan kell népszerűsítened és kommunikálnod a rendezvényed, hogy aztán learathasd a babérokat!