Csapatépítő programok: Izgalmas, kreatív, kihagyhatatlan csapatépítő programok, amiket imádni fognak a kollégák (1. rész)

Főoldal > A legjobb csapatépítő programok, amiket mindenki imádni fog (1. rész)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legjobb csapatépítő programok, amiket mindenki imádni fog (1. rész)


2020/05/13
RT

Csapatmunka, összetartás, a kollégák közti összhang, végül pedig közös sikerek. Ezekben a dolgokban biztosan segít egy jó csapatépítő program, de ennél valójában többen is. Ahhoz persze, hogy az egész sikeresen alakuljon, meg kell találnod a megfelelő programokat is. Két részes útmutatónkban elhoztuk neked a legjobb csapatépítő játékokat, amiket tényleg érdemes kipróbálni!

Csapatépítő programok

Vigyázz a tojásra

A játék lényege az, hogy egy olyan védőburkot építsetek egy tojás köré, ami megvédi azt bizonyos magasságból (mondjuk 3-5 méter) való leesés során a töréstől. A védőburok készülhet bármilyen irodaszerből, vagy egyéb, meghatározott eszközökből is. Az a csapat nyer, akinek nem törik össze a tojása, vagy, ha több csapat van, azok kapnak pontot, akiknek egyben marad a tojásuk.

 Ceruza a palackban

Ez a játék segít megtörni a jeget a csapatépítő tréningen, ráadásul legalább olyan egyszerű és gyors, mint a tojásos verzió. Két madzagra, egy vizes palackra és egy ceruzára lesz szükség, valamint két játékosra. Kössük a mazdagokat a ceruza végére, a másik felét pedig a játékosok derekára úgy, hogy azok egymásnak háttal állnak, a amdzag pedig megfeszül. Végül kezdjenek el hátrafelé sétálni egymás irányába, hogy a madzag lejjebb eressze a ceruzát. A cél az, hogy beletaláljanak a félúton a földön lévő vizes palackba a ceruzával.

 

Jég ellen

Oszd fel a csapatot 4-5 fős csoportokra. A szituáció: minden csoport elveszett a sarkvidéken, hogy túléljék a nehéz körülményeket, menedéket kell építeniük maguknak. Ez azonban természetesen nem olyan egyszerű. A csapat vezetőjének megfagytak a lábai, ezért nem mozoghat, a csoport többi tagja pedig a hóvihartól semmit nem lát, tehát bekötött szemmel játszanak. A vezetőnek utasításokat kell adnia a többi játékosnak arról, hogy hogyan építsék fel a menedéket.

 

Vigyázz, akna!

Ehhez a játékhoz egy nagyobb nyitott területre lesz szükség. Jelöljetek ki egy elkerített területet, készítsetek egy útvonalat, ami eljuttat A pontból B pontba, majd helyezz el kisebb-nagyobb tárgyakat rajta véletlenszerűen. Alakítsatok ki 2-4 főből álló csoportokat, minden csoport válasszon valakit, akinek túl kell jutnia az aknamezőn bekötött szemmel. A csoport tagjainak feladata az, hogy szóval segítsék a bekötött szemű társukat. Ha még több izgalomra vágytok, helyezzetek el bizonyos típusú tárgyakat, amiket a bekötött szemű játékosnak össze is kell gyűjtenie.

 

Találd meg a kincset

Személy szerint az egyik kedvenc csapatépítő játékom, egy igazi klasszikus. A csapat tagjai alkossanak kisebb csoportokot. Minden csoport kap egy listát/térképet/bármit, ami a kincskereséshez mutatja az irányt. Az a csapat nyer, aki először bejut a célba/megszerzi a kincset/stb. Ez a játék akkor izgalmas igazán, ha egy idegen városban tartjátok meg a csapatépítő tréninget.
Csapatéíptő tréning Rendezvény Rendezvényszervezés Sikeres rendezvény Üzleti rendezvényLegfrissebb cikkek


5+1 ok, amiért megéri hotelben tartanod az esküvőd!
Az esküvő szervezése során számos fontos döntést kell meghoznunk, és az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol rendezzük meg az ünnepséget. Egyre népszerűbb lehetőség a hotelben tartott esküvő, és számos előnye van ennek a döntésnek. 
3 csapatépítő játék, ami tökéletes a csapat összerázására
Úgy érzitek itt az ideje, a koronavírus okozta fennforgás után végre helyre rántani a rendet, és egy csapatépítő tréning keretén belül összekovácsolni a csapatot, megteremteni a megfelelő közös munkavégzéshez szükséges harmóniát? Íme 3 nagyon jó feladat ötlet ehhez!
5 rendezvénytípus, amikor a kevesebb több
A legtöbbször, ha azt halljuk „rendezvény”, akkor egy nagyobb szabású, sok résztvevős esemény jut az eszünkbe. Pedig számos olyan alkalom is van, amikor ugyancsak rendezvényről beszélünk, a meghívottak száma azonban nem éri el a húszat sem. Most mutatok öt olyan rendezvényt, amit kis létszámmal érdemes szervezni!
Hírek, szakmai cikkek a sikeres rendezvények világából

Minden, amit a rendezvényekről és a sikeres rendezvényszervezésről tudnod kell, legyen az üzleti vagy privát esemény. Hírek, aktualitások, trendek és újdonságok a professzionális rendezvényekért.

A sikeres rendezvények titka

Mitől lesz igazán felejthetetlen egy üzleti vagy privát esemény, esetleg esküvő? Hogyan kell tökéletesen megszervezni egy céges karácsonyi partyt, egy csapatépítő tréninget vagy osztálytalálkozót?  Mire érdemes figyelned, egyáltalán hogyan állj neki? Segítséget nyújtunk a rendezvényed sikeréhez szakmai cikkeken, kreatív megoldásokon és gyakorlati útmutatókon keresztül.

Rendezvényhelyszínek

Rendezvényhelyszínek széles, színes skálájával várunk, amelyek között garantáltan megtalálod majd az esemény céljának, elképzeléseidnek és a meghívottak elvárásainak tökéletesen megfelelő rendezvényhelyszínt!  Ha nem keresel, hanem rendezvényhelyszínedet népszerűsítenéd, itt megteheted! Segítünk benne, hogy rád találjanak!

Szolgáltatások

Esküvői dekoráció? Catering a céges alkalmadhoz? Berendezés, székek és asztalok egy fogadáshoz? Izgalmas feladatok a csapatépítő tréningedhez? Bármit is keress vagy kínálj, nálunk megtalálhatsz minden szükséges részletet és szolgáltatást. Engedd, hogy megkönnyítsük a dolgod!

A rendezvény népszerűsítése

Hogyan terjedhet futótűzként a rendezvényed híre? Hogyan és mit érdemes kommunikálni az eseményről? Hogyan készíts kreatív tartalmakat, hogyan csigázd fel a résztvevőket? Hogyan varázsold el őket az esemény során? Megtanítunk, hogyan kell népszerűsítened és kommunikálnod a rendezvényed, hogy aztán learathasd a babérokat!