Ezért kéne gyerekeddel részt venned a céges családi napokon!

Főoldal > 4 jó érv, hogy elvidd gyermeked a munkahelyedre

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

4 jó érv, hogy elvidd gyermeked a munkahelyedre


1970/01/01
ZH

A szülőknek nem kell tavaszig várniuk, hogy bemutassák munkájukat – és munkamoráljukat – a következő generációnak. Sok munkáltató nyitott arra, hogy az alkalmazottak időnként behozzák gyermekeiket az irodába. Tudják, hogy ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a fiatalokat hozzászoktassák a munka világához, és lelkesedjenek a karrier felfedezéséhez.

céges családi nap

Családi napok előnye a munkahelyeken

 

A munkahelyi élet bemutatása abban is segíthet a gyerekeknek – beleértve a potenciális jövőbeli alkalmazottakat –, hogy olyan alapvető készségeket sajátítsanak el, amelyek nemcsak karriert találhatnak, hanem sikeresek is lesznek. 

 

Családi nap az irodában, a tárgyalóteremben, a pihenőszobában és azon túl

 

Bár a legtöbb főnök nem akarja, hogy gyerek rajok játszanak a folyosón, vagy a gépekkel vacakoljanak, a legtöbben megértik, hogy a céges családi nap alkalmankénti munkahelyi látogatása egészséges. Ideális esetben előre meg kell tervezni a személyes „Vigyem-e a gyermekemet dolgozni” napot. Így megszervezhetőek a megfelelő tevékenységeket, hogy a családok gyermekei intellektuálisan leköthessük, és ne csak üljenek az okostelefonon. Ha pedig a céges családi nap helyszín kötetlenebb jellemzőkkel jelenik meg a fejetekben, mint az iroda, szervezzétek külsős helyszínre!
 

Nyilvánvalóan saját feladataid is el kell végezned az irodában, még akkor is, ha a fiad vagy lányod melletted ül. Emiatt győződj meg róla, hogy elég idős ahhoz, hogy megfigyelő szerepet játsszon, és értékelje, hogy kötelességei vannak. A legtöbb gyereknek nem szabad néhány óránál tovább a helyszínen tartózkodnia, kivéve, ha cég külön gondoskodik a szórakoztatásukról, például tervezett gyermekbarát túrákat.

 

 

Kíváncsi vagy, hogy általános, középiskolás vagy akár egyetemista diákot vigyél a munkahelyedre? 

 

Fontold meg, hogy milyen sokféle módon nyithattok egy céges családi nap szervezése felé.

 

1. A gyerekek látogatása javítja problémamegoldó készségeiket.

 

A gyerekek cselekvéssel és figyeléssel tanulják meg megoldani a problémákat. Engedd be gyermekeid találkozókra vagy üzleti utakra, hogy megfigyelhessék. Tartsd kéznél gyermekeid, miközben társakkal tárgyalsz, és barátságosan kezeld a kihívásokat. A megfigyelésen alapuló tanulás révén a gyerekek tippeket kapnak a különbségek és konfliktusok leküzdéséhez. Természetesen elengedhetetlen, hogy megőrizd a hidegvéred a problémamegoldás során is. Így látni fogják, hogy milyen típusú viselkedés a megfelelő stresszes helyzetekben, és ezek a megfigyelések segítenek megtanulni a hatékony kommunikációt és együttműködést.

 

 

2. Megtanulják a szerepek tömkelegét és a „legjobb gyakorlat” magatartásformákat.

 

A gyerekek nem mindig ismerik fel a számukra elérhető összes munkalehetőséget. Amikor eljönnek a munkahelyedre, nem csak azt látják, hogy mit csinálsz, hanem azt is, hogy a környezetedben mindenki mit csinál. Lehet, hogy a karriered nem fiad vagy lányod tehetségéhez és érdeklődési köréhez igazodik, de lehet, hogy egy munkatársadé igen.

 

Ugyanakkor gyermeked megfigyelheti, hogyan beszélnek egymással és az ügyfelekkel az üzleti szakemberek. Amikor gyermekeid felnőnek, és cégekhez csatlakoznak, vagy saját vállalkozást nyitnak, utánozni fogják azt a módot, ahogyan a professzionális környezetben megfigyelték. 

 

 

3. Felfedik az időgazdálkodás titkait.

 

Egyes gyerekek jobb időgazdák, mint mások. Segíts gyermekednek összefüggéseket teremteni az elérendő célok és a feladatra szánt idő között azáltal, hogy elmagyarázod saját időgazdálkodási rendszered.

 

 

4. Megtanulják a munka és az élet egyensúlyának fontosságát.

 

Minden dolgozó szülő időről időre kibillen az egyensúlyából, különösen akkor, ha nagy határidők állnak a küszöbön, vagy sürgős ügyek azonnali választ igényelnek. A gyerekek nem mindig értik, miért a munka élvez néha elsőbbséget. Amikor a gyermekeid látják az irodát, és megtanulják, mit csinálsz egész nap, akkor kezdenek jobban megérteni, miért kell késő este dolgozni, vagy korán bemenni. Ha beszélsz a gyerekeiddel arról, hogyan próbálod elérni a munka és a magánélet egyensúlyát, akkor előnyt adhatsz nekik, hogy maguk határozzák meg a határokat, amikor egyetemre mennek vagy elkezdik karrierjüket.
 

 
Csapatéíptő tréningLegfrissebb cikkek


Hogyan szervezz meg egy babaváró bulit tökéletesen?
A babaváró buli megtervezése szinte olyan érzés lehet, mint egy esküvő. Szervezőként minden bizonnyal azt szeretnéd, hogy a buli tökéletes legyen a leendő anyuka vagy szülők számára. Noha elsöprő érzés lehet a vendéglista véglegesítése vagy annak eldöntése, hogy milyen játékokat játsszatok, néhány egyszerű lépéssel szórakoztatóvá és egyszerűvé teheted az eseményt.
Hogyan tervezzünk szabadtéri esküvőt - Minden, amit tudnod kell a szervezéshez
Az igazat megvallva, elképzelni sem tudunk fényesebbet, lenyűgözőbbet és félelmet keltőbbet, mint egy szabadtéri esküvőt, amelyet a makulátlan időjárás hangsúlyoz. Ha a szabadban képzeled el az esküvőd, amióta csak az eszed tudod, észben kell tartanod, hogy a szabadtéri hangulat megteremtése nem olyan felhőtlen, mint a beltéri esküvő szervezés. Nézzük mik a szabadtéri esküvőszervezés legfontosabb elemei.
5 szuper ötlet karácsonyi évzárós, csapatépítős eseményekhez
Karácsony egy nagyszerű alkalom arra, hogy ne csak az év értékelése történjen meg, hanem egy kis csapatösszehozás is. Ugye mindenki tudja, hogy akkor lehet csak hatékony a munka, ha a csoportok összehangolva működnek. Éppen ezért mutatunk néhány karácsonyra való csapatépítő ötletet!
Hírek, szakmai cikkek a sikeres rendezvények világából

Minden, amit a rendezvényekről és a sikeres rendezvényszervezésről tudnod kell, legyen az üzleti vagy privát esemény. Hírek, aktualitások, trendek és újdonságok a professzionális rendezvényekért.

A sikeres rendezvények titka

Mitől lesz igazán felejthetetlen egy üzleti vagy privát esemény, esetleg esküvő? Hogyan kell tökéletesen megszervezni egy céges karácsonyi partyt, egy csapatépítő tréninget vagy osztálytalálkozót?  Mire érdemes figyelned, egyáltalán hogyan állj neki? Segítséget nyújtunk a rendezvényed sikeréhez szakmai cikkeken, kreatív megoldásokon és gyakorlati útmutatókon keresztül.

Rendezvényhelyszínek

Rendezvényhelyszínek széles, színes skálájával várunk, amelyek között garantáltan megtalálod majd az esemény céljának, elképzeléseidnek és a meghívottak elvárásainak tökéletesen megfelelő rendezvényhelyszínt!  Ha nem keresel, hanem rendezvényhelyszínedet népszerűsítenéd, itt megteheted! Segítünk benne, hogy rád találjanak!

Szolgáltatások

Esküvői dekoráció? Catering a céges alkalmadhoz? Berendezés, székek és asztalok egy fogadáshoz? Izgalmas feladatok a csapatépítő tréningedhez? Bármit is keress vagy kínálj, nálunk megtalálhatsz minden szükséges részletet és szolgáltatást. Engedd, hogy megkönnyítsük a dolgod!

A rendezvény népszerűsítése

Hogyan terjedhet futótűzként a rendezvényed híre? Hogyan és mit érdemes kommunikálni az eseményről? Hogyan készíts kreatív tartalmakat, hogyan csigázd fel a résztvevőket? Hogyan varázsold el őket az esemény során? Megtanítunk, hogyan kell népszerűsítened és kommunikálnod a rendezvényed, hogy aztán learathasd a babérokat!