6 dolog, amire figyelj, ha csapatépítő tréninget szervezel!

Főoldal > 6 dolog, amire figyelj, ha csapatépítő tréninget szervezel!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

6 dolog, amire figyelj, ha csapatépítő tréninget szervezel!


1970/01/01
Puskás Rékka

Napjainkra egyre inkább teret nyer magának a felismerés, hogy egy cégnél a dolgozóknak össze kell csiszolódni, meg kell tanulni együttműködni, így különböző kurzusokat kell tartani ezt elősegítendő. Régebben ez nem különösebben volt divat, azonban mára rájöttek, hogy a csapatépítő tréningek szervezése időről-időre elkerülhetetlen a legjobb működés érdekében. Megmutatom, mire figyelj, ha ilyen tréninget szervezel!

Mire figyelj csapatépítő szervezése közben?

A tematika

 

Az első, amit egy csapatépítő szervezése során meg kell tenni, az a téma, a cél meghatározása. Ilyen tréninget lehet azért tartani, hogy a munkatársak jobban tudjanak csapatként dolgozni, de lehet egyfajta továbbképzés, vagy problémakezelés is. 

Általánosságban elmondható, hogy előbb merül fel egy probléma, vagy projekt, amihez kapcsolódóan, vagy annak megoldása végett választja a vezető a csapatépítő tréning megszervezését. Ennélfogva a cél meghatározása többnyire előbb megtörténik, mint ahogy magának a tréningnek az ötlete körvonalazódna.

 

A résztvevők

 

Ha megvan a cél, akkor számba kell venni, hogy hány embert érint a tréning, kik azok, akiknek a részvétele elengedhetetlen. Egy nagy szervezet esetében lehetetlen lenne minden dolgozónak egyszerre tartani ilyen képzést (ráadásul nem lenne sem hatékony, se hasznos), de a kisebb cégekre is igaz, hogy a meghívottak között azok a dolgozók vannak, akik a meghatározott cél elérésében érintettek.

 

Amennyiben kész a résztvevők listája, minden adataikat rögzíteni kell, aztán pedig felvenni velük a kapcsolatot a tréninggel kapcsolatban, hogy olyan időpont legyen kitűzve, ami lehetőleg minden meghívottnak jó.

 

A helyszín

 

A téma és a résztvevők meghatározását követően meg kell keresni a tökéletes helyszínt is. Egyes tréningek csak egy napot vesznek igénybe, néha csak egy délutánt, de szerencsésebb, ha sikerül két, vagy több naposra szervezni. Így ugyanis jobban eloszlanak a programok, nem egyetlen, óriási információhalmazt kell feldolgozni viszonylag rövid időn belül. Természetesen az egynapos tréningek is lehetnek hatékonyak, élvezetesek, csak ügyesen kell megtervezni. Amennyiben a csapatépítő tréning Budapesten kerül megrendezésre, a Zsidai Csoport éttermeinek bármelyik remek helyszín ehhez, melyek a magyar főváros legnépszerűbb, legelegánsabb negyedeiben találhatóak.

 

Az eszközpark

 

A huszonegyedik században egy cég számára nélkülözhetetlenek a különböző elektronikai segédeszközök, mint például a projektor, laptop, hangszóró és még sok egyéb. A csapatépítő tréninget megelőzően mindenképpen ellenőrizd, hogy a vinni kívánt eszközök tényleg működnek-e!

 

Előadások, programok

 

Egy csapatépítő tréning akkor a leghatásosabb, ha az előadások érthetők és interaktívak. Azért is érdemes több naposra tervezni, hogy összeségében ne legyen tömény, feldolgozhatatlan információtömeg. Amikor nem prezentációk, gyakorlatok vannak, akkor érdemes közös programokat, élményeket szervezni, ezek ugyanis még a tréningnél is jobban összekovácsolják a résztvevőket, és szép emlékként gondolnak majd vissza rá.
Csapatéíptő tréning Étel-ital Rendezvény Rendezvényhelyszín Rendezvényszervezés Sikeres rendezvényLegfrissebb cikkek


Különleges alkalmat ünnepelnél? Mutatom merre tedd!
Mindenki életlében vannak olyan különleges alkalmak, melyeket érdemes méltó módon megünnepelni – ezt pedig egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan fogjuk megtenni. Alábbi cikkünkben olyan szuper program ötletet mutatok, hogyan biztosan emlékezetes legyen maga az ünneplés is!
Ünneplés Budapesten
Közeleg a születésnapod, esetleg valamilyen évforduló van a láthatáron, vagy egy családtagot, barátot szeretnél meglepni? A főváros megannyi lehetőséget tartogat, és most mi is megmutatunk néhányat!
10 dolog, amire figyelj, ha esküvőt szervezel!
Az esküvője a legtöbb nő számára különleges nap, amit lázas készülődés előz meg, gyakran hónapokon keresztül. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mi az a 10 dolog, amire mindenképpen figyelj, ha esküvőt szervezel!
Hírek, szakmai cikkek a sikeres rendezvények világából

Minden, amit a rendezvényekről és a sikeres rendezvényszervezésről tudnod kell, legyen az üzleti vagy privát esemény. Hírek, aktualitások, trendek és újdonságok a professzionális rendezvényekért.

A sikeres rendezvények titka

Mitől lesz igazán felejthetetlen egy üzleti vagy privát esemény, esetleg esküvő? Hogyan kell tökéletesen megszervezni egy céges karácsonyi partyt, egy csapatépítő tréninget vagy osztálytalálkozót?  Mire érdemes figyelned, egyáltalán hogyan állj neki? Segítséget nyújtunk a rendezvényed sikeréhez szakmai cikkeken, kreatív megoldásokon és gyakorlati útmutatókon keresztül.

Rendezvényhelyszínek

Rendezvényhelyszínek széles, színes skálájával várunk, amelyek között garantáltan megtalálod majd az esemény céljának, elképzeléseidnek és a meghívottak elvárásainak tökéletesen megfelelő rendezvényhelyszínt!  Ha nem keresel, hanem rendezvényhelyszínedet népszerűsítenéd, itt megteheted! Segítünk benne, hogy rád találjanak!

Szolgáltatások

Esküvői dekoráció? Catering a céges alkalmadhoz? Berendezés, székek és asztalok egy fogadáshoz? Izgalmas feladatok a csapatépítő tréningedhez? Bármit is keress vagy kínálj, nálunk megtalálhatsz minden szükséges részletet és szolgáltatást. Engedd, hogy megkönnyítsük a dolgod!

A rendezvény népszerűsítése

Hogyan terjedhet futótűzként a rendezvényed híre? Hogyan és mit érdemes kommunikálni az eseményről? Hogyan készíts kreatív tartalmakat, hogyan csigázd fel a résztvevőket? Hogyan varázsold el őket az esemény során? Megtanítunk, hogyan kell népszerűsítened és kommunikálnod a rendezvényed, hogy aztán learathasd a babérokat!