6 dolog, amire figyelj, ha csapatépítő tréninget szervezel!

Főoldal > 6 dolog, amire figyelj, ha csapatépítő tréninget szervezel!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

6 dolog, amire figyelj, ha csapatépítő tréninget szervezel!


1970/01/01
Puskás Rékka

Napjainkra egyre inkább teret nyer magának a felismerés, hogy egy cégnél a dolgozóknak össze kell csiszolódni, meg kell tanulni együttműködni, így különböző kurzusokat kell tartani ezt elősegítendő. Régebben ez nem különösebben volt divat, azonban mára rájöttek, hogy a csapatépítő tréningek szervezése időről-időre elkerülhetetlen a legjobb működés érdekében. Megmutatom, mire figyelj, ha ilyen tréninget szervezel!

Mire figyelj csapatépítő szervezése közben?

A tematika

 

Az első, amit egy csapatépítő szervezése során meg kell tenni, az a téma, a cél meghatározása. Ilyen tréninget lehet azért tartani, hogy a munkatársak jobban tudjanak csapatként dolgozni, de lehet egyfajta továbbképzés, vagy problémakezelés is. 

Általánosságban elmondható, hogy előbb merül fel egy probléma, vagy projekt, amihez kapcsolódóan, vagy annak megoldása végett választja a vezető a csapatépítő tréning megszervezését. Ennélfogva a cél meghatározása többnyire előbb megtörténik, mint ahogy magának a tréningnek az ötlete körvonalazódna.

 

A résztvevők

 

Ha megvan a cél, akkor számba kell venni, hogy hány embert érint a tréning, kik azok, akiknek a részvétele elengedhetetlen. Egy nagy szervezet esetében lehetetlen lenne minden dolgozónak egyszerre tartani ilyen képzést (ráadásul nem lenne sem hatékony, se hasznos), de a kisebb cégekre is igaz, hogy a meghívottak között azok a dolgozók vannak, akik a meghatározott cél elérésében érintettek.

 

Amennyiben kész a résztvevők listája, minden adataikat rögzíteni kell, aztán pedig felvenni velük a kapcsolatot a tréninggel kapcsolatban, hogy olyan időpont legyen kitűzve, ami lehetőleg minden meghívottnak jó.

 

A helyszín

 

A téma és a résztvevők meghatározását követően meg kell keresni a tökéletes helyszínt is. Egyes tréningek csak egy napot vesznek igénybe, néha csak egy délutánt, de szerencsésebb, ha sikerül két, vagy több naposra szervezni. Így ugyanis jobban eloszlanak a programok, nem egyetlen, óriási információhalmazt kell feldolgozni viszonylag rövid időn belül. Természetesen az egynapos tréningek is lehetnek hatékonyak, élvezetesek, csak ügyesen kell megtervezni. Amennyiben a csapatépítő tréning Budapesten kerül megrendezésre, a Zsidai Csoport éttermeinek bármelyik remek helyszín ehhez, melyek a magyar főváros legnépszerűbb, legelegánsabb negyedeiben találhatóak.

 

Az eszközpark

 

A huszonegyedik században egy cég számára nélkülözhetetlenek a különböző elektronikai segédeszközök, mint például a projektor, laptop, hangszóró és még sok egyéb. A csapatépítő tréninget megelőzően mindenképpen ellenőrizd, hogy a vinni kívánt eszközök tényleg működnek-e!

 

Előadások, programok

 

Egy csapatépítő tréning akkor a leghatásosabb, ha az előadások érthetők és interaktívak. Azért is érdemes több naposra tervezni, hogy összeségében ne legyen tömény, feldolgozhatatlan információtömeg. Amikor nem prezentációk, gyakorlatok vannak, akkor érdemes közös programokat, élményeket szervezni, ezek ugyanis még a tréningnél is jobban összekovácsolják a résztvevőket, és szép emlékként gondolnak majd vissza rá.
Csapatéíptő tréning Étel-ital Rendezvény Rendezvényhelyszín Rendezvényszervezés Sikeres rendezvényLegfrissebb cikkek


Hogyan szervezz meg egy babaváró bulit tökéletesen?
A babaváró buli megtervezése szinte olyan érzés lehet, mint egy esküvő. Szervezőként minden bizonnyal azt szeretnéd, hogy a buli tökéletes legyen a leendő anyuka vagy szülők számára. Noha elsöprő érzés lehet a vendéglista véglegesítése vagy annak eldöntése, hogy milyen játékokat játsszatok, néhány egyszerű lépéssel szórakoztatóvá és egyszerűvé teheted az eseményt.
Hogyan tervezzünk szabadtéri esküvőt - Minden, amit tudnod kell a szervezéshez
Az igazat megvallva, elképzelni sem tudunk fényesebbet, lenyűgözőbbet és félelmet keltőbbet, mint egy szabadtéri esküvőt, amelyet a makulátlan időjárás hangsúlyoz. Ha a szabadban képzeled el az esküvőd, amióta csak az eszed tudod, észben kell tartanod, hogy a szabadtéri hangulat megteremtése nem olyan felhőtlen, mint a beltéri esküvő szervezés. Nézzük mik a szabadtéri esküvőszervezés legfontosabb elemei.
5 szuper ötlet karácsonyi évzárós, csapatépítős eseményekhez
Karácsony egy nagyszerű alkalom arra, hogy ne csak az év értékelése történjen meg, hanem egy kis csapatösszehozás is. Ugye mindenki tudja, hogy akkor lehet csak hatékony a munka, ha a csoportok összehangolva működnek. Éppen ezért mutatunk néhány karácsonyra való csapatépítő ötletet!
Hírek, szakmai cikkek a sikeres rendezvények világából

Minden, amit a rendezvényekről és a sikeres rendezvényszervezésről tudnod kell, legyen az üzleti vagy privát esemény. Hírek, aktualitások, trendek és újdonságok a professzionális rendezvényekért.

A sikeres rendezvények titka

Mitől lesz igazán felejthetetlen egy üzleti vagy privát esemény, esetleg esküvő? Hogyan kell tökéletesen megszervezni egy céges karácsonyi partyt, egy csapatépítő tréninget vagy osztálytalálkozót?  Mire érdemes figyelned, egyáltalán hogyan állj neki? Segítséget nyújtunk a rendezvényed sikeréhez szakmai cikkeken, kreatív megoldásokon és gyakorlati útmutatókon keresztül.

Rendezvényhelyszínek

Rendezvényhelyszínek széles, színes skálájával várunk, amelyek között garantáltan megtalálod majd az esemény céljának, elképzeléseidnek és a meghívottak elvárásainak tökéletesen megfelelő rendezvényhelyszínt!  Ha nem keresel, hanem rendezvényhelyszínedet népszerűsítenéd, itt megteheted! Segítünk benne, hogy rád találjanak!

Szolgáltatások

Esküvői dekoráció? Catering a céges alkalmadhoz? Berendezés, székek és asztalok egy fogadáshoz? Izgalmas feladatok a csapatépítő tréningedhez? Bármit is keress vagy kínálj, nálunk megtalálhatsz minden szükséges részletet és szolgáltatást. Engedd, hogy megkönnyítsük a dolgod!

A rendezvény népszerűsítése

Hogyan terjedhet futótűzként a rendezvényed híre? Hogyan és mit érdemes kommunikálni az eseményről? Hogyan készíts kreatív tartalmakat, hogyan csigázd fel a résztvevőket? Hogyan varázsold el őket az esemény során? Megtanítunk, hogyan kell népszerűsítened és kommunikálnod a rendezvényed, hogy aztán learathasd a babérokat!