Milyen típusú rendezvények vannak?

Főoldal > Milyen típusú rendezvények vannak?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen típusú rendezvények vannak?


2021/05/07
Rékka

Napjainkban már rengeteg típusú rendezvényt megkülönböztetünk, bár néha kihívást jelent az egyes események megfelelő rubrikába sorolása. Ebben a cikkben átveszem a legnagyobb rendezvény fajtákat és azok jellemzőit, hogy mindig tudd, mit hogyan kell szervezni!

Milyen típusú rendezvények vannak?

Alapvetően három különböző csoportba soroljuk a rendezvényeket: a hivatalos rendezvények, az étkezéssel egybekötött rendezvények és az egyéb rendezvények. A továbbiakban eszerint a három csoport szerint fogom őket részletezni.

Hivatalos rendezvények

1. Konferencia

A konferencia előre meghatározott napirend és program szerint zajló, általában problémamegoldó ülés, ahol a hallgatóság kérdezhet, reagálhat, kritizálhat vagy vitatkozhat. 2. Kongresszus

Egy politikai, szakmai, kulturális, vallási vagy más csoport több száz vagy akár ezer képviselőjének rendszeres találkozási formája, csak a szervezet tagjai vehetnek részt rajta. Gyakran egy téma megvitatására hívják össze. 

3. Corporate meeting

A testületi üléseken, az ún. corporate meetingeken általában kisebb a létszám, mint egy konferencián, maximum 50 fő alatt. Mivel közös a munkanyelv, nincs szükség tolmácsra. A résztvevők általában magas szintű vezetők, ezért őket VIP bánásmódban részesítjük. 

4. Ülés, meeting

A legáltalánosabb elnevezés, tulajdonképpen minden közepes nagyságú összejövetelt érthetjük rajta. Ülést lehet meghatározott időközönként, de ad hoc jelleggel is szervezni.

5. Tréning

A kisebb-nagyobb csoportok számára szervezett oktatás, továbbképzés. 

 6. Sajtótájékoztató

Tárgyalások, konferenciák, vásárok, kiállítások, szakmai bemutatók, vállalati évfordulók, kitûntetés vagy egyszerûen a nagyobb nyilvánosságnak, vagy meghatározott szakmai köröknek szóló tájékoztatás esetén a sajtó összehívása, informálása. 

 7. Kiállítás

A marketing-mix elemét képezi, azaz az eladás ösztönzésének egyik módját jelenti. Vásár, kiállítás, szakkiállítás, szalon, expo és szak-világkiállításról beszélhetünk.

Étkezéssel egybekötött rendezvények

1. Bankett, fogadás, állófogadás

A fogadás valamilyen esemény ünneplése, illetve valamely magas rangú vendég tiszteletére vendéglátással összekapcsolt összejövetel. A bankett ehhez hasonló, amely lehet ünnepi lakoma, díszebéd, díszvacsora.

2. Buffet-dinner

Az ún. ültetéses álló rendezvényeken, a buffet-dinner alkalmával a teremben a büféasztalon kívül  a visszaigazolt vendégek számának megfelelő ülőhellyel asztalokat is terítünk, de ültetési rendet nem készítünk. 

3. Koktélparti

Olyan társas összejövetel, ahol új üzleti kapcsolatok és ismeretségek köttetnek.

4. Egy pohár pezsgő

Az egy pohár pezsgő nevű rendezvény, kiállítás megnyitásához, szerződés aláírásához, szoboravatáshoz, kitüntetés átadásához kapcsolódó esemény, annak szerves része.

Egyéb rendezvények

Ankét: tanácskozás, értekezlet, vitaülés.

l: nagyobb szabású, általában szervezett, rendszerint táncmulatság.

Bemutató: valaminek az első nyilvános előadása

Estély: az esti órákban rendezett, gyakran vacsorával és tánccal egybekötött ünnepélyes összejövetel, amit valakinek a tiszteletére adnak-

Fesztivál: ünnepi játékok, ünnepi előadássorozat, ünnepélyes seregszemle.

Gála: díszes, ünnepélyes előadás, műsor

Parádé: látványos, fényűző, pompás ünnepség, felvonulás

Show: látványos, vegyes szórakoztató műsor

Tutorial: oktatási, konzultációs rendezvény

Valamilyen rendezvényt kell megszervezned, de nincs meg hozzá a tökéletes helyszín? A Tündérliget Panzió egy rendezvényhelyszín Eger környékén, mely felújított szobáival és számos szabadidős programjával ideális helyszíne lehet egy ilyen eseménynek!
Csapatéíptő tréning Privát rendezvény Rendezvény Rendezvényhelyszín Rendezvényszervezés Sikeres rendezvényLegfrissebb cikkek


3 csapatépítő játék, ami tökéletes a csapat összerázására
Úgy érzitek itt az ideje, a koronavírus okozta fennforgás után végre helyre rántani a rendet, és egy csapatépítő tréning keretén belül összekovácsolni a csapatot, megteremteni a megfelelő közös munkavégzéshez szükséges harmóniát? Íme 3 nagyon jó feladat ötlet ehhez!
5 rendezvénytípus, amikor a kevesebb több
A legtöbbször, ha azt halljuk „rendezvény”, akkor egy nagyobb szabású, sok résztvevős esemény jut az eszünkbe. Pedig számos olyan alkalom is van, amikor ugyancsak rendezvényről beszélünk, a meghívottak száma azonban nem éri el a húszat sem. Most mutatok öt olyan rendezvényt, amit kis létszámmal érdemes szervezni!
3 gasztronómiai témájú csapatépítőprogram, amit imádni fogtok
A csapatépítő tevékenységek egyre elterjedtebbek lettek az elmúlt években, ezért könnyen lehet, hogy a haladóbb gondolkozású helyeken már mindenféle csapatépítő tevékenységet kipróbáltak, és már-már kezdenek ezek unalmassá, és kevésbé hatékonnyá válni. Erre az alkalomra pedig mi új ötlettekkel álltunk elő, mutatunk néhány gasztronómiai témájú csapatépítő programot.
Hírek, szakmai cikkek a sikeres rendezvények világából

Minden, amit a rendezvényekről és a sikeres rendezvényszervezésről tudnod kell, legyen az üzleti vagy privát esemény. Hírek, aktualitások, trendek és újdonságok a professzionális rendezvényekért.

A sikeres rendezvények titka

Mitől lesz igazán felejthetetlen egy üzleti vagy privát esemény, esetleg esküvő? Hogyan kell tökéletesen megszervezni egy céges karácsonyi partyt, egy csapatépítő tréninget vagy osztálytalálkozót?  Mire érdemes figyelned, egyáltalán hogyan állj neki? Segítséget nyújtunk a rendezvényed sikeréhez szakmai cikkeken, kreatív megoldásokon és gyakorlati útmutatókon keresztül.

Rendezvényhelyszínek

Rendezvényhelyszínek széles, színes skálájával várunk, amelyek között garantáltan megtalálod majd az esemény céljának, elképzeléseidnek és a meghívottak elvárásainak tökéletesen megfelelő rendezvényhelyszínt!  Ha nem keresel, hanem rendezvényhelyszínedet népszerűsítenéd, itt megteheted! Segítünk benne, hogy rád találjanak!

Szolgáltatások

Esküvői dekoráció? Catering a céges alkalmadhoz? Berendezés, székek és asztalok egy fogadáshoz? Izgalmas feladatok a csapatépítő tréningedhez? Bármit is keress vagy kínálj, nálunk megtalálhatsz minden szükséges részletet és szolgáltatást. Engedd, hogy megkönnyítsük a dolgod!

A rendezvény népszerűsítése

Hogyan terjedhet futótűzként a rendezvényed híre? Hogyan és mit érdemes kommunikálni az eseményről? Hogyan készíts kreatív tartalmakat, hogyan csigázd fel a résztvevőket? Hogyan varázsold el őket az esemény során? Megtanítunk, hogyan kell népszerűsítened és kommunikálnod a rendezvényed, hogy aztán learathasd a babérokat!