Tippek szabadtéri esküvő szervezéséhez

Főoldal > Hogyan tervezzünk szabadtéri esküvőt - Minden, amit tudnod kell a szervezéshez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan tervezzünk szabadtéri esküvőt - Minden, amit tudnod kell a szervezéshez


2022/12/12
ZH

Az igazat megvallva, elképzelni sem tudunk fényesebbet, lenyűgözőbbet és félelmet keltőbbet, mint egy szabadtéri esküvőt, amelyet a makulátlan időjárás hangsúlyoz. Ha a szabadban képzeled el az esküvőd, amióta csak az eszed tudod, észben kell tartanod, hogy a szabadtéri hangulat megteremtése nem olyan felhőtlen, mint a beltéri esküvő szervezés. Nézzük mik a szabadtéri esküvőszervezés legfontosabb elemei.

szabadtéri esküvő

Szabadtéri esküvő szervezése során felmerülő kérdések

 

Egy szabadtéri esküvő megszervezése rengeteg dologgal jár, amelyek során rengeteg kérdés is felmerülhet bennünk. Hogyan díszítsünk, hogyan válasszuk ki a legjobb időpontot vagy éppen hogy milyen programokkal készüljünk a nagy napra. Az esküvő szervezés egyszerre jó móka és hatalmas fáradtság, így most szeretnénk megkönnyíteni a szabadtéri esküvő szervezés terhét a legtöbbet felmerülő kérdésekkel, amiket a mennyasszonyok feltesznek.
  

 

Milyen beszállítókat válasszunk egy szabadtéri esküvőre?

 

A megfelelő beszállítók megtalálása a nagy napra többnyire ugyanolyan, mintha beltéri ünnepséget terveznénk. Ennek ellenére mindenképpen előnyös olyan zenekarok vagy DJ-k, virágtervezők, fotósok, ügyintézők, vendéglátó cégek stb. kutatása, akiknek már van tapasztalatuk szabadtéri rendezvényekben.

 

Számos all-inclusive kölcsönző cég is létezik, amelyek sátraktól, asztaloktól, székektől, világítástól, bároktól, generátoroktól kezdve mindent tudnak szállítani, és még a szükséges engedélyek megszerzésében is segítenek. Ha tudjuk, hogy mindezekről a logisztikáról igazi szakemberek gondoskodnak, az sok esküvő előtti aggodalmat és nyomást enyhíthet!

 

 

 

Hogyan kell megoldani a vendéglátást a kinti étkezéshez?

 

Rendkívül fontos, hogy olyan vendéglátó csapatot találjunk, amely jól ismeri a szabadtéri esküvőket (a beltéri környezethez tartozó luxus hiányában). Fel kell készülni az olyan kérdésekre, mint például: „Hány szabadtéri esküvőt rendezett”, „Jól érzi magát vendéglátó sátorban”, „tud-e ajánlásokat tenni olyan vendéglátó-ipari bérleti igényekre, mint a konyhai felszerelések, tányérok, üvegedények, evőeszközök stb.” Komoly nyeremény, ha egy olyan személyzetet találunk, amely szintén rendelkezik alkoholfogyasztási engedéllyel, és képes kezelni az alkoholrendelést.

 

 

 

Milyen ételt szolgáljunk fel?

 

A szabadban való tartózkodásban az a legjobb, hogy szuper találékonyak lehetünk étkeztetés gyanánt. Szeretnél fatüzelésű pizzakemencét? Csináld! Gondolnád, hogy egy malacsült menő lehet egy trópusi stílusú estélyhez? Mi is így gondoljuk! Nagyon sok szórakoztató lehetőség kínálkozik a nagy napra. Válassz előételeket a koktélórára, és tányéros ételeket vacsorára, hogy elkerüld a kártevők zümmögését a büfé körül.

 

 

 

Hogyan díszítsük fel a szabadtéri esküvő helyszínt?

 

Minden kültéri környezetnek, legyen az udvar, strand vagy virágokkal teli mező, megvan a maga természeti szépsége és esztétikája, így ha előre tervezel a menyegzővel, egyedülálló helyzetben vagy, hogy a természeti tájat saját magad számára hasznosítsd. A dekorációval kapcsolatos döntések pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy esküvőd többé-kevésbé formális legyen.

 

A kültéri esküvőt olyan formálissá vagy kötetlenné teheted, amennyire csak akarod. A formálisabb esküvőknél inkább sátorozzuk a teret: Szeretjük az elegáns, szeszélyes hangulatú vitorlás tetejű sátrakat, vagy a mennyezeten tüll borítású oszlopsátrakat. Itt hajlamosak vagyunk csillárokat felszerelni, vagy egyedi bisztróvilágítást szőni. És ha keményfa padlót adunk a sátorpadlóhoz, akkor a teret rendkívül formálissá tehetjük, ahogy az elegáns Chiavari székekkel szemben a kerti székekkel és a prémium textilekkel, amelyek bársonyra, brokátra, szaténra vagy shantungra öltöztetik az asztalokat.

 

 

 

Készítsünk időjárási készenléti tervet?

 

A zord időjárás mindig kiemelt gondot okoz a szabadtéri rendezvényeket tervező pároknak. Ha már sátorral készültök, érdemes oldalfalas sátort foglalni, még akkor is, ha úgy gondolod, hogy nem lesz rá szükséged. 


 
EsküvőLegfrissebb cikkek


A sikeres üzleti találkozók 5 aranyszabálya
Napirendek, jegyzőkönyvek, háttéranyagok, riportok, kávé, kekszek és abban a reményben, hogy sikerül parkolni, végtelen körök, amiket nem is élvezünk- ilyen lenn egy jó megszervezett, sikeresnek mondható üzleti találkozó? A találkozó lehet az egyetlen alkalom, amikor egy projektben részt vevő különböző emberek találkoznak egymással. Így fontos módja lehet a partnerek kapcsolattartásának és bevonásának. Jó lenne, ha jó lenne! Nézzük hát az 5 aranyszabályt, ami sikeressé teheti bármely üzleti találkozót!
8 Tipp, ami segít kiválasztani a tökéletes születésnapi torta ízt
Az élet egyik legédesebb pillanata, amikor eljön a születésnap, és nem lehet igazi ünnep torta nélkül. De melyik ízt válasszuk? Ebben az útmutatóban nyolc hasznos tippet találsz, amik segítenek megtalálni a tökéletes születésnapi torta ízt az ünnepelt és a vendégek örömére.
5+1 tipp egy meglepetés bulihoz: így kerüld el a stresszes szervezést
Egy meglepetés buli szervezése lehetőséget nyújt arra, hogy szeretteidnek vagy barátaidnak igazán emlékezetes élményt nyújts, azonban ez a feladat nem mindig könnyű. A titokban tartás, a logisztika és a részletek összehangolása sokszor kihívásokkal teli feladat lehet. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítségével elkerülheted a stresszt és sikeresen megszervezheted a meglepetés bulit.
Hírek, szakmai cikkek a sikeres rendezvények világából

Minden, amit a rendezvényekről és a sikeres rendezvényszervezésről tudnod kell, legyen az üzleti vagy privát esemény. Hírek, aktualitások, trendek és újdonságok a professzionális rendezvényekért.

A sikeres rendezvények titka

Mitől lesz igazán felejthetetlen egy üzleti vagy privát esemény, esetleg esküvő? Hogyan kell tökéletesen megszervezni egy céges karácsonyi partyt, egy csapatépítő tréninget vagy osztálytalálkozót?  Mire érdemes figyelned, egyáltalán hogyan állj neki? Segítséget nyújtunk a rendezvényed sikeréhez szakmai cikkeken, kreatív megoldásokon és gyakorlati útmutatókon keresztül.

Rendezvényhelyszínek

Rendezvényhelyszínek széles, színes skálájával várunk, amelyek között garantáltan megtalálod majd az esemény céljának, elképzeléseidnek és a meghívottak elvárásainak tökéletesen megfelelő rendezvényhelyszínt!  Ha nem keresel, hanem rendezvényhelyszínedet népszerűsítenéd, itt megteheted! Segítünk benne, hogy rád találjanak!

Szolgáltatások

Esküvői dekoráció? Catering a céges alkalmadhoz? Berendezés, székek és asztalok egy fogadáshoz? Izgalmas feladatok a csapatépítő tréningedhez? Bármit is keress vagy kínálj, nálunk megtalálhatsz minden szükséges részletet és szolgáltatást. Engedd, hogy megkönnyítsük a dolgod!

A rendezvény népszerűsítése

Hogyan terjedhet futótűzként a rendezvényed híre? Hogyan és mit érdemes kommunikálni az eseményről? Hogyan készíts kreatív tartalmakat, hogyan csigázd fel a résztvevőket? Hogyan varázsold el őket az esemény során? Megtanítunk, hogyan kell népszerűsítened és kommunikálnod a rendezvényed, hogy aztán learathasd a babérokat!