1. Üdvözöld a vendégeket
Nyújtsd a legjobb arcodat az indulástól kezdve és gondoskodj arról, hogy éttermednek bejárata hívogató, esztétikus és márkához illő legyen. Egyedi táblákkal és ülőhelyekkel keltheted az érkezés érzését az asztalra várakozó vendégek számára, mint például a londoni székhelyű El Pastór, amely Mexikóvárosba repíti az étkezőket, amint az étteremhez közelednek.
2. Válassz témát
Az éttermi belsőépítészeti ötleteknek jó értelemben emlékezetesnek kell lenniük, ezért kulcsfontosságú a dekoráció témája kiválasztása. Nem akarjuk túl sok különböző stílussal elárasztani vagy összezavarni a vendégeket. Inkább a tér egy külön témát idézzen, például a kanadai Banff Nemzeti Park alpesi stílusú Park Distillery-jét.
3. Töltse be a teret zölddel
Mit nem lehet szeretni a szobanövényekben? Élvezetes rájuk nézni, de ami még fontosabb, bizonyítottan hangulatjavítók, amelyekről ismert, hogy megszüntetik a stresszt, és mindössze 24 óra alatt 87%-kal csökkentik a levegő méreganyagát. Ajándékozd meg éttermedet a zöld finomságokkal úgy, hogy polcokra helyezed a növényeket, hozz létre egy teljes falat számukra vagy függeszd fel a mennyezetre őket.
4. Hozz létre egy design falat
A design fal létrehozása egy szuper éttermi dekorációs ötlet, mert a vendégek figyelmét egy fókuszpontra vonzza. Egy hangsúlyos fal arra is lehetőséget ad, hogy megmutasd márkádnak színeit és személyiségét, és megerősítsd éttermed belső kialakításának témáját. Próbálj textúrákat, mintákat vagy akár tárgyakat használni. Ha már falnál járunk: kifejezetten divatos idén a térelválasztó tolófal használata az éttermekben, hiszen lehetővé teszi, hogy privát térben fogadhassák az éttermekben a nagyobb társaságokat, vagy megoszthatják az éttermet kisebb részekre, ha csendesebb környezetet szeretnének biztosítani az étkezőknek.
5. Hangsúlyozd a közös étkezést
A COVID-19 világjárvány miatt vendégeid jobban vágynak a kapcsolatra, mint valaha. Hozz létre egy közös étkezőteret éttermedben úgy, hogy a terem közepén állíts fel néhány hosszú asztalt, ahol nagy csoportok gyülekezhetnek.
6. Akaszd fel a modern világítótesteket
Mi a közös minden modern étterem belső kialakításában? A hihetetlen lámpatestek. A világítással való kísérletezés kiváló módja annak, hogy hangulatot teremts. Válogass kedvedre – a díszestől az iparin át a visszafogottig. Csak győződj meg arról, hogy bármilyen stílust választasz, az összhangban van márkád imázsával.
7. Tükrök beépítése
A tükrök használata a tervezésben klasszikus taktika a tér nagyobb illúziójának növelésére, ami különösen akkor lehet hasznos, ha az étkező a kisebb oldalon van. A tükrök gyakorlatilag minden stílusban kaphatók, így könnyen találhatsz valamit, ami illik saját dekorációdhoz.
8.Szépítsd meg a teraszt
A COVID-19 világjárvány idején sok vendéglős kreatív módon alakította ki szabadtéri étkezőhelyeit. Mindezek ellenére egy dolog maradt igaz: egy szabadtéri oázis mindig a rajongás tárgya lesz a vendégek körében. Illeszd be a zöldövezetet az étterem teraszának kialakításába, a vendégek hálásak lesznek érte.