Helyszín
A legfontosabb a megfelelő helyszín kiválasztása. Ugyan már engedélyezettek a nagy lakodalmak is, szerencsésebb, ha egyelőre még csak szűkebb körben gyűlik össze a násznép. A tökéletes kis esküvő helyszín megtalálása még egyszerűbb is, olcsóbb is, nem csak biztonságosabb!
Meghívók, +1 fők
Figyelj rá, hogy minden meghívott kézhez kapja a meghívóját, és arra is, hogy amennyiben van lehetőség plusz főt hozni, azt idejében fixálják, ne az utolsó pillanatban legyenek változtatások.
Ültetésrend
Az ültetés is gyakran kardinális kérdés, hiszen, bár elvileg ez a nap az ifjú párról szól, mégis mindenkinek meg kell felelni, például véletlenül sem szabad egyes rokonokat azonos asztalhoz ültetni a cirkusz elkerülése érdekében.
Ruhák
Amennyiben olyan esküvőt tartasz, ahol van dresscode, ezt még időben tudatosítsd minden résztvevőel. Ha vannak tabu színek – fehér, fekete, piros –, azokról is időben szólj, és kérd, hogy mutassák meg a ruhájukat, ha biztosra akarsz menni!
Dekoráció
A dekoráció passzoljon az esküvő szelleméhez, legyen ízléses, mégis, tükrözze a személyiségeteket!
Ételek
A menük megtervezése sem egyszerű feladat. Ha igazán körültekintően szeretnél eljárni, akkor érdemes körbe kérdezni, ki milyen étrenden van – vegán, vega, normál –, hogy biztosan mindenki jól érezhesse magát!
Italok
Még az ételeknél is fontosabbak az italok. Gondoskodj róla, hogy mindenkinek teli legyen a pohara, és akkor egész éjszaka tartani fog a buli!
Zene
Nem csak az a fontos, hogy legyen valamilyen zene, hanem az is, hogy az élvezhető formában legyen elétek tárva. Érdemes olyan hangosítást összerakni, ami nem torz, nem üvölt, így mindenki élvezheti.
Tánctér
Nem csak a zenére, de arra is ügyelj, hogy legyen elegendő tánctér a násznép mulatozásához! Hiszen egy lagzi legfontosabb eleme a tánc!
Emlékek, szuvenírek
Ha igazán emlékezetessé szeretnéd tenni a vendégeid számára ezt az eseményt, apró szuveníreket is készíthetsz nekik. Személyre szóló ültetőkártyák, kis ajándékcsomagok, kitűzők, ilyesfajta apróságok, amikről majd mindig a pár jut a vendégek eszébe, ha ránéznek.